Wriemel skien

ski en snowboard

Wriemel skien
Wriemel springplank

Hoe inschrijven?

Inschrijven voor Wriemel ski en snowboard kan vanaf zaterdag 19 juni via jouw persoonlijke pagina op onze site. Ik probeer jouw aanvraag binnen de week te verwerken en te beantwoorden. Indien er nog plaats vrij is, stuur ik jou een bevestigingsmail met opdracht tot betaling.
BELANGRIJK: om te kunnen inschrijven voor ski en snowboard moeten voor elk gewenst gezinslid de gegevens up to date zijn EN ook de extra gegevens voor skiën ingevuld zijn. Wanneer het gewenste gezinslid in de lijst doorstreept aangegeven staat, dan zijn de gegevens voor dit gezinslid niet correct aangevuld en moet je dit eerst aanpassen!

Het kampboekje met de nodige info (benodigdheden, uur van vertrek, aankomst, …) krijg je in november per post opgestuurd.

We raden aan om zo spoedig mogelijk in te schrijven. Zo ben je zeker van een plaats en kan ik alles vlot plannen. Meer uitleg over onze ski- en snowboardkampen vind je hier!.

Wriemel springplank
Wriemel springplank

De prijs schooljaar 2021-2022 skiën

Onze klassieker:
skikamp krokus: (lagere school): 594 euro

Uitbreiding:
ski- & snowboardkamp krokus: (1e-3e middelbaar): 694 euro

Super gezellig:
gezinsreis kerst: (gezinnen): tijdens schooljaar 2021-2022 jammer genoeg geen skireis voor gezinnen
Volwassenen (voor °2010) 495 euro
Skiënde kinderen (°2010 tot °2016) 420 euro
Spelende kinderen (°2017 tot °2019) 320 euro
Baby’s (vanaf °2020) 70 euro

Nieuwsgierig naar wat allemaal inbegrepen is in deze prijs? Lees dan snel onze flyer!

=> Wie geen lid is van Wriemel betaalt bovenop de inschrijvingsprijs 5 euro voor de verzekering.
=> De kinderen hoeven géén zakgeld mee te nemen en er worden géén extra kosten meer aangerekend.
=> Na het kamp zullen de fiscale attesten en formulieren voor mutualiteit en/of werkgever meegegeven worden.
=> De kinderen hebben geen reispas nodig, wel een elektronische identiteitskaart. Vraag deze tijdig aan bij jouw gemeente!

Programma voor winter 2021-2022

We bieden deze winter 2 mogelijkheden aan: skikamp krokus (lagere school) en ski- & snowboardkamp krokus (1e-3e middelbaar).
Meer info nodig? Download gauw onze flyers hier!
Het kampboekje met de nodige info (benodigdheden, uur van vertrek, aankomst, …) krijg je enkele weken vooraf per mail doorgestuurd.
We raden aan om zo spoedig mogelijk in te schrijven, onze kampen zitten immers vaak snel volzet..

skikamp krokus = lagere school

Voor kinderen uit de lagere school die weinig ski-ervaring hebben. We richten ons vooral naar kinderen die nog nooit zoveel sneeuw bij elkaar gezien hebben. We willen hen op onze eigen wriemel-manier de massa’s sneeuw laten ontdekken en hen het plezier laten ervaren om skiënd de berg af te glijden. Kinderen die al kunnen skiën nemen we natuurlijk ook graag mee. Voor hen voorzien we een aangepast aanbod. Toch wil ik meegeven dat het dorp en het skigebied zich niet echt lenen voor kinderen die reeds op een professioneel niveau skiën. Zij kunnen mee voor de kampsfeer en voor het skiplezier, maar zullen niet ontzettend veel bijleren op vlak van skiniveau. Bij Wriemel houden we het allemaal recreatief. Verwacht bij thuiskomst geen topsporters, maar kinderen die een leuke, avontuurlijke week beleefd hebben. Naast het skiën voorzien we voldoende tijd om de kinderen de onmiddellijke en ruimere omgeving rond het heem te laten ontdekken. Iglo’s bouwen, sleeën op verschillende soorten sleetjes, ... Halverwege de week maken we zelfs een heuse sneeuwwandeling. Tijdens het skikamp nemen we onze vertrouwde groep skimonitoren mee. Zij geven de kinderen enkele uurtjes per dag skiles en begeleiden hen ook voor en na het skiën. We proberen de kinderen zoveel mogelijk zelfstandig te laten zijn, maar houden daarbij natuurlijk wel in de gaten of ze dat aankunnen. Zonnecrème gewreven? Voldoende warme kleren aan? Pyjama en knuffel nog te vinden? Al een douche genomen? Geen natte slaapzakken? ‘s Ochtends op ‘t gemak opstaan. Nog wat spelen met de Kapla’s, Click’s of ArdennesToys, een boekje lezen, ... Nadien samen met enkele vriendjes ontbijten en dan rustig de skikleren aantrekken. Zo kunnen de kinderen ook op duizend kilometer van huis zich toch lekker thuis voelen! We logeren in Gran Baïta te Ollomont, Italië. De locatie lijkt speciaal gemaakt om een wriemelkamp te organiseren. In het dorp is een miniskipiste, op twee minuten wandelen van het heem. De piste is afgesloten en ingedeeld per niveau met een rolband en een sleeplift. Daarnaast rijdt onze bus met de ervaren skiërs naar Crévacol, waar we telkens een namiddag skiën. Lekker ontspannend voor de kinderen die het al wat onder de knie hebben.

Wriemel springplank
Wriemel springplank

ski- & snowboardkamp krokus = 1e tot 3e middelbaar

Voor het ski- & snowboardkamp richten we ons naar kinderen uit het middelbaar die willen leren skiën/snowboarden of het reeds kunnen. Wie ervaring heeft met onze winterwerking weet dat de pistes in Ollomont en Crévacol eerder beperkt zijn op vlak van moeilijkheidsgraad. Onze doelgroep blijft dus kinderen die nog niet al te veel geskied/gesnowboard hebben. Kinderen die al kunnen skiën/snowboarden, nemen we natuurlijk ook graag mee. Zij kunnen genieten van de kampsfeer en het ski/snowboardplezier, maar zullen niet ontzettend veel bijleren op vlak van ski/snowboardniveau. Bij Wriemel houden we het allemaal recreatief. Verwacht bij thuiskomst geen topsporters, maar kinderen die een leuke, avontuurlijke week beleefd hebben. We logeren in Gran Baïta te Ollomont, Italië. De locatie lijkt speciaal gemaakt om een Wriemelkamp te organiseren. In het dorp is een miniskipiste, op twee minuten wandelen van het heem. De piste is afgesloten en ingedeeld per niveau met een rolband en een sleeplift. Daarnaast rijdt onze bus zo goed als dagelijks naar Crévacol, een iets groter skigebied waar we telkens een namiddag snowboarden.

skireis kerst = gezinnen met kinderen (jammer genoeg geen editie in 2021-2022)

Voor gezinnen met (jonge) kinderen en weinig ski-ervaring. Gran Baïta en omgeving is het leukst als je nog niet vaak geskied hebt. We richten ons dus vooral naar gezinnen die nog nooit zoveel sneeuw bij elkaar gezien hebben. We willen hen op onze eigen Wriemel-manier de massa’s sneeuw laten ontdekken en hen het plezier laten ervaren om skiënd de berg af te glijden. Gezinnen waarvan de ouders ooit ‘in hun jonge tijd’ leerden skiën, laten we graag via Wriemel de draad (of de skilatten) terug oppikken. Ervaar terug hoe veel deugd het doet om de sneeuw onder jouw latten te horen kraken. Het zonnetje op je skibroek te voelen branden en met lippen vol zonnecrème-lipstick een aperitiefje te drinken... Ouders die al kunnen skiën, nemen we natuurlijk ook graag mee. Toch wil ik meegeven dat het dorp, het skigebied en onze inbegrepen skilessen zich niet echt lenen voor volwassenen die reeds op een professioneel niveau skiën. Ze kunnen eventueel op eigen houtje naar Pila trekken (25 minuten rijden vanuit Ollomont) om daar te genieten van een skigebied dat hun niveau waardig is. Voor beginners en voor kinderen die al kunnen skiën voorzien we wel een begeleide skigroep. Wriemel Skireizen is natuurlijk meer dan skiën alleen. Je kan ook langlaufen, mooie wandelingen maken of gewoon genieten van de rust in de bergen. We logeren in Gran Baïta te Ollomont, Italië. De locatie lijkt speciaal gemaakt om een Wriemelreis te organiseren. Het heem waar we logeren wordt uitgebaat door kennissen van ons, waardoor de contacten vlot en vooral persoonlijker verlopen. In het dorp is een miniskipiste, op twee minuten wandelen van het heem. De piste is afgesloten en ingedeeld per niveau met een rolband en een sleeplift. Ideaal om te leren skiën. Daarnaast rijdt onze bus zo goed als dagelijks naar Crévacol, ongeveer 40 minuten rijden vanuit Ollomont, waar we telkens een namiddag skiën. Lekker ontspannend voor de mensen die het al wat onder de knie hebben. Indien jouw gezin kinderen heeft die omwille van hun skiniveau niet meekunnen met hun ouders naar Crévacol, voorzien we in de namiddag ‘opvang’ (met of zonder latten) zodat je als ouders allebei mee kan met de bus!

Wriemel springplank
Wriemel springplank

word jij wintervrijwilliger?

Zin om skiles te geven? Om te koken? Niet-skiërs te animeren? In dagelijks onderhoud te voorzien? Laat dan gauw wat weten en word lid van een team super enthousiastelingen! Onze Wriemelvrijwilligers zijn stuk voor stuk pareltjes, waar we terecht ontzettend fier op zijn. Ieder met zijn taak en zijn persoonlijkheid. Snuister eens in onze wriemel visie (verder op de site) en voel het helemaal kriebelen. Vind je jezelf terug in onze gemoedelijke begeleiding? Heb je voldoende verantwoordelijkheid zodat we op jou kunnen rekenen? Krijg je zin om jezelf en een heleboel kinderen te amuseren? Laat het ons weten!

Downloads