Wriemel skien

skiën

Wriemel skien
Wriemel springplank

Dagboek

Super Jurjen
2024-02-16 00:00:35
Wat een dag!! Zo super hard genoten. Iedereen naar Crevacol. Wij eisen daar gewoon heel die berg op! Zalig! Leek wel wat op een volksverhuizing, maar dat nemen we er graag bij!
Gisteren gedanst tijdens het eten. Vandaag nadien. Onze 9 minuten fuif. Amai. Die zullen goed slapen!
Morgen nog een voormiddag skiën/sleeën en dan pakken we hier ons boeltje. Het instoppen vandaag ging alvast iets moeizamer. De meeste willen nog niet echt naar huis. Aj aj. Ze worden hier nochtans ferm moe, dat voelen we.
Super Jurjen
2024-02-14 23:26:39
Fantastisch gewandeld vandaag. Check gauw de foto’s.
Morgen met z’n allen naar Crevacol. Joepie!
En ze zullen ons daar gezien hebben! Check dus vooral morgen de foto’s :D
Super Jurjen
2024-02-13 22:45:15
Ook vandaag weer prachtig zonnig dus heerlijk kunnen skiën. Zowel in Crevacol als in Ollomont. Het gaat hier ferm goed vooruit. Leuk om te zien dat de kinderen die wriemel niet kenden toch helemaal meedraaien in onze chaos.
Ik kijk vooral al uit naar morgen. Dan nemen we een dagje rust. We proberen wat langer te slapen. Zullen op’t gemak ontbijten en gaan nadien wandelen. Het mooiste stukje van de week. Spannend wel. Terug door de donkere grot. (Die tradities, weet je nog.) Wellicht is tegen dan de broodpudding klaar en kunnen we genieten van een lekker warm stukje op de speeltuin. Daarna pakken we nog wat rust in het gebouw en bouwen we nog een feestje tijdens het eten (sssht, dat weten de kinderen nog niet)
Super Jurjen
2024-02-12 23:16:06
Alweer een mooie dag! Met een groot deel van de groep skiën in Crevacol. Heerlijk in de zon.
Nog meer plezier: frietjes als avond eten ;)
Voor’t lager: verhaaltje en naar bed.
Voor ‘t middelbaar: silent disco.
Genieten voor iedereen!
Super Jurjen
2024-02-11 23:51:08
Ferm geskied vandaag! Zowel in Ollomont als Crevacol. Heerlijk om te zien hoe snel die beginners alweer vooruit gaan. Zowel de snowboarders als de skiërs.
Natuurlijk eerst gestart met de wriemel mix. We houden hier nogal van tradities. Dan gezellig in de zon voor ‘t eerst op de latten. Spannend. Even pauze met een deugddoend bord soep. En daarna terug de helling op. Koek en fruit tussendoor en afgerond met de poepslee. Man man. De dag gleed voorbij!
Jammer genoeg had Bas G na een val net te veel pijn had in z’n arm. Bij controle bleek een groenhout fractuur. 3 weken gips. Zonde. Gelukkig niet té veel pijn. Laat het snel beter worden!
Uiteindelijk de dag terug afgesloten met een verhaaltje. Bij het middelbaarkamp werd dat een gezelschapsspelletje.
Gezellige boel hier!
Super Jurjen
2024-02-11 09:15:58
Normaal komt er ‘s ochtends geen update. Maar omdat het de eerste dag is, gauw toch dit:
De kinderen hebben heerlijk geslapen. Op 07u15 waren de eerste wakker. Tegen 08u00 de laatste. Lekker gezellig spelen in pyjama met de Kapla. Helemaal wriemel. Ik post gauw al wat foto’s. De rest is voor deze avond!
Super Jurjen
2024-02-10 21:08:44
Oooh!
Ik ben altijd zo blij om hier te zijn!
En dan al zeker als het met zo’n heerlijke bende kinderen en monitoren is.
De busrit ging alvast super vlot. Dit jaar was het extra vroeg rustig op de bus en iedereen sliep tot Zwitserland. Handig.
Eens aangekomen viel het weer wat tegen: regen. Zonde. Die eerste dag is hier al jaren een zonnefeest: buiten ski’s afstellen terwijl de kinderen het terrein verkennen. Nu was het dus vooral binnen en vooral veel kouder voor de monitoren. Gelukkig maken die er zoals steeds het beste van. De kinderen ontdekten meteen de wriemel Kapla. Dat is altijd genieten! We planden om het middelbaarkamp vandaag al op de latten/boards te zetten, maar door de regen was de piste in Ollomont niet open. Plan mislukt. Dus lieten we hen dan maar een ferme sneeuwwandeling stappen. Ze hebben er deugd van gehad. De kinderen van het lagerkamp gingen ook stappen. Beetje kortere wandeling weliswaar.
Nadien spaghetti. Altijd lekker.
De dag sluiten we hier af met een verhaaltje voor het lagerkamp. En dan tegen 19u00 in bed, want het was een korte nacht geweest. Nog geen kwartier later was iedereen al stil.
Het middelbaarkamp maakte nog stoere bandjes. Check de foto’s.
Morgen skiën in Ollomont en Crevacol. Je hoort er nog van!
Ik kijk er alvast naar uit. Echt zalig om te zien hoe onze ancien wriemelaars de nieuwe wriemelaars meetrekken in hun enthousiasme.
Super Jurjen
2024-02-09 12:50:57
Binnenkort kan je via deze link enkele sfeerbeelden bekijken!
Super Jurjen
2023-02-23 22:14:06
Beetje moe aan’t worden… Ik hou het kort. Top dag. Alweer. Met 90 man naar Crevacol. Za-lig! Volledig op zijn wriemels (check de foto’s). Ze zien ons daar intussen al graag komen. We sloten onze week af met onze traditionele 9 minuten fuif. 9 minuten per mix. Gelukkig hebben we er van de vele voorbije jaren. Morgen nog meer leuks. Sleeën, sleeën, sleeën! En opruimen, opruimen, opruimen.
Super Jurjen
2023-02-22 21:51:55
Dit blijft toch, op morgen na, één van mijn favorietste dagen.

We konden iets langer slapen, dat doet altijd deugd. En dan… gewoon rustig op het gemak wat spelen, ontspannen, vooral niet haasten.

Nadien ontbijten en ons klaar maken voor een ferme wandeling. (Tussenin lieten we de kinderen nog een briefje schrijven, we maakten er foto’s van en plakten ze tussen de foto’s van vandaag)

De wandeling zelf was super. Normaal is dit een sneeuwwandeling, dat blijkt wat moeilijk de laatste jaren. Maar vooral niet minder plezant. Op’t gemakje stappen, tetteren, spelen, door een donkere grot van 800 meter stappen, legendes horen van goedele, terug stappen, warme broodpudding eten. Echt top!

Na een tocht van 3 uur terug rust. Oef.

Na zo’n dag en na 4 kampdagen geraken de kinderen aan tafel nogal makkelijk in overdrive. We kunnen daarover zagen, of we kunnen er gewoon nog een schepje bovenop doen. We kiezen voor het tweede: muziek op en helemaal gaan! Heerlijk!

En dan, nog meer traditie: de avond afsluiten met het verhaal van de gruffalo. In’t echt, dus zonder boek, zoals altijd bij de gruffalo. Top dag!

Meer nieuws morgen!
Super Jurjen
2023-02-21 22:10:33
Woooo! Wij deden vanavond iets mega cools! Ik zeg het meteen, eerst de rest van vandaag beetje schetsen.

Vlotte nacht. Geen heimwee. Lang geslapen. Ideaal dus!

Skiën in Crevacol en Ollomont. Moeilijke sneeuw, maar toch genieten!

En dan…! Om 18u00 maakten we het ons ferm gezellig aan de piste in Ollomont. Onze top kookploeg zorgde voor lekker warme en verse soep. Nadien mochten de kinderen die zin hadden in het donker met de sleeplift naar boven. Daar kregen ze een lichtstok in hun handen en zo konden ze in 1 lange slang naar beneden skiën. Super mooi om te zien. Super cool voor hen om mee te maken. Check de foto’s!

Morgen mogen de monitoren even zelf de benen strekken, dat hebben ze verdiend. De kinderen krijgen een rustdag. Zal hen deugd doen. Om de dag toch ook nog wat actieve invulling te geven, ga ik met de kinderen en de overgebleven vrijwilligers een mooie stevige wandeling maken. Heerlijk hier in de bergen!

Nadien eten we op een wel heel erg wriemelse manier. Je hoort het nog wel!

Super Jurjen
2023-02-20 23:28:10
Aj aj. Veel kinderen, veel skiën/snowboarden… dan wordt het risico op een ongeval natuurlijk reëel :(
Zonde voor staf. Hij was juist weer zo goed bezig. Een breuk in de pols. Toeme. Sorry! We proberen het hem hier nog zo aangenaam mogelijk te maken…

Was nochtans verder een leuke dag. Een hele onderneming, met bijna 50 kinderen naar Crevacol. Super leuk skiën daar.

Morgen meer leuks!
Super Jurjen
2023-02-19 20:25:32
Zalig die zon! Super gezellig met z’n allen skiën in Ollomont. Wat dansen. Stukje fruit eten. Sleeën. Pfff waarom bestonden er nog geen wriemelkampen als ik klein was…!
Super Jurjen
2023-02-19 08:54:15
Ouw zeker! Ook een vlotte nacht dus. 1 nat bed en 1tje met wat extra heimwee. We zijn hier eigenlijk wel meer gewoon met zo’n bende wriemelaars 😊. Dat nat bed is rap opgelost met de wriemel wasmachine. Die heimwee geraken we ook wel door.

Ik heb gauw al wat ochtend foto’s gepost. Denk er aan: met die foto’s willen de vooral de gezellige sfeer hier weergeven. Het lukt mij en ons niet om iedereen even vaak of even plezant op de foto te krijgen. Sommige kinderen laten zich makkelijk trekken, anderen blijven liever achter de camera ;)
Super Jurjen
2023-02-18 20:04:22
Zó heerlijk hier!

- de busrit was dus supervlot. Hoewel de gemiddelde leeftijd van de kinderen toch een stukje ouder licht dan andere jaren, was het enorm rustig en stil op de bus. Iedereen ging snel slapen, wat het sowieso al een vlotte rit maakt. Superjonas, onze buschauffeur bracht ons veilig en wel tot in Italië (met hulp van z’n cochauffeur welliswaar.) Whoehoe.

- leuk aankomen hier: de zon op onze snoet en de sneeuw op de piste. Iedereen hielp om de bus en Remorque leeg te maken. Alweer vlot.

- na soep en brood konden we ski’s en botten passen. En natuurlijk heel wat buiten spelen. Jammer genoeg niet in de sneeuw, maar dat komt nog wel.

- even chillen op de kamer of in de speelkamer. Ferm genieten. .

- na de spaghetti sloten we de dag af zoals het hoort op wriemelkamp: met een verhaaltje waarbij de kinderen vrij zijn om al dan niet te komen luisteren. Ontzettend gezellig!

We zijn er blijkbaar weer neig in geslaagd om een super toffe bende kinderen mee te pakken. Ik kijk uit naar de rest van de week!!

Gauw wat vergaderen, dan zet ik nog foto’s online.
Super Jurjen
2023-02-18 07:49:31
Aan de relais. Vlotte rit al geweest. Veel geslapen. Nu rijden we een dik uur de berg op. En dan door de tunnel. En dan terug een dik uur de berg af. Ik laat iets weten als we er zijn!
Super Jurjen
2023-02-17 11:25:35
Binnenkort kan je via deze link enkele sfeerbeelden bekijken!
Super Jurjen
2022-03-26 10:42:24
Intussen is het kamp achter de rug en zijn we nog steeds ferm aan't nagenieten!

Bedankt voor de vele leuke berichtjes!

Dag jurjen
xxx heeft blijkbaar, alweer, een fantastisch kamp achter de rug.
Hij heeft nog nooit zoveel verteld als dit jaar. De foto's en filmpjes online werden al uitgebreid van commentaar en uitleg voorzien 🙂
Het heeft hem duidelijk erg veel deugd gedaan.
Of we iets verkeerds gedaan hebben? Moeten we ons schuldig voelen dat we ons kind op kamp stuurden?
Wij vinden absoluut dat jullie de juiste beslissing hebben genomen om het kamp te laten doorgaan, en wij als ouder de juiste beslissing om hem opnieuw aan jullie goede zorgen en enthousiasme toe te vertrouwen.
Als we merken hoe fijn hij het gehad heeft, zouden we niet willen dat hij dit had moeten missen.
Een oprechte en dikke dankjewel aan de hele Wriemel-ploeg om er ook weer dit jaar een fantastische tijd van te maken voor onze kinderen.
Er is hen de voorbije jaren al zoveel ontzegd, dit heeft hen absoluut deugd gedaan!
Jullie zijn echt een geweldig team!
We kijken alvast uit naar de extra foto's, mooie herinneringen aan een super-wriemel-kamp.
Hopelijk tot volgend jaar 🙂
groetjes,
xxx & xxx
PS: de wriemel-kousen zijn echt wel de max 🙂

Dag jurjen
Dank voor je laatste afsluitende mail, en alle voorgaande berichten en foto’s.
Ik begrijp dat er nog meer foto’s gaan volgen (en dat ze daarna weer gaan verdwijnen).

  Hey super jurjen,
Bedankt voor weer een super tof kamp.
Groetjes
xxx

Hallo Jurjen,
Voor xxx is het allereerste wriemel kamp super verlopen, ze is heel enthousiast thuisgekomen en hoopt volgend jaar opnieuw mee te kunnen gaan :-). 
Voor haar was het de allereerste kennismaking met skieen en ondanks het feit dat ze heel voorzichtig is en soms wat terughoudend heeft ze heel veel geleerd en vooruitgang geboekt! Deze belevenis heeft haar buiten haar comfortzone gebracht en met succes! Bedankt voor jullie warmte, enthousiasme en begeleiding! 
Voor ons als ouders was het elke dag uitkijken naar de dagboekupdate en de talrijke foto´s. Op die manier konden we meegenieten! 
Bedankt en graag tot een volgende keer,
Veel groetjes
xxx en xxx

Dag Jurjen,
Het viel inderdaad mss wel wat te bedenken dat er enkele kinderen met corona zouden terugkeren maar ik deel je mening volledig dat het een goede keuze was voor al die kinderen en monitoren (en waarschijnlijk voor jou ook) dat het skikamp is doorgegaan. xxx vond het zijn leukste reis ooit en hij stopt niet met vertellen. Het moet er echt geweldig leuk geweest zijn.
Een hartelijke dikke merci voor een geweldige organisatie!!! We waarderen jouw en jullie inzet enorm. Wriemel is één van de mooiste dingen die Wetteren te bieden heeft!
Vg,
xxx

Dag Jurjen en fijn moni-team!
Bedankt voor het heeeeerlijke kamp!! Het was xxx haar eerste Wriemel-ervaring en het was er boenk op 🙂
zo fijn te horen en te lezen wat jullie allemaal deden en met welk enthousiasme en warmte jullie onze kinderen meegenomen hebben in een fantastisch kamp!
Dat was welkom na die corona-periode. En dat er besmetting is, tja, het is zo. Niet veel aan te veranderen en ook niet te vermijden. Niemand deed iets verkeerd en niemand hoeft zich schuldig te voelen. integendeel.  Wij zijn alvast heel blij dat het kamp door kon gaan en jullie allen zo genoten hebben!
Ik zal mogelijks eens moeten langskomen als er skikousen van xxx gevonden zijn. Zwart met grijs. tja, mogelijks zijn er zo veel maar wie weet, zitten ze er tussen. ze hadden dit paar over op de kamer en xxx wist niet meer dat ze van haar kwamen. 
Ik vraag nog eens aan xxxx door te geven wat heel goed was en waar ze eventueel tips heeft.  Wij als ouders zijn alvast heel tevreden over de flexibiliteit (oa het kunnen afzeggen zonder kosten indien de regels mbt Corona zouden veranderen), de update op de dagboekpagnina, de foto's, het enthousiasme, de liefde voor de kinderen...
Het enige wat beetje anders zou kunnen of handig zou zijn, is een communicatie bij vertrek uit Italië met vermoedelijk uur van aankomst (bv op de dagboekpagina als dat makkelijker is). nu kregen we de eerste sms om 4u50 door (die we niet hoorden) en dan om 6u40. dus dat was snel uit bed springen. maar ook dat ging en was eigenlijk niet echt een groot obstakel. (oeps, die hebben blijkbaar de sms die we sturen wanneer we in italie vertrekken waarbij we het vermoedelijke aankomstuur meedelen gemist. Sorry!)
Nogmaals bedankt voor de goeie zorgen en de fijne vakantie!
xxx en xxx,

Dag Jurjen,
Onze jongens vonden het een fantastische ervaring. We hebben er nog eentje, gaat in september naar het eerste leerjaar, dus wie weet schrijven we ze volgend jaar met 3 in 🙂
Bedankt voor de goede zorgen en de puike organisatie.
Hopelijk tot volgend jaar!
mvg
xxx
(papa xxx en xxx)

 Dank voor het verslag in het dagboek... heel leuk om te lezen!
Ziet er alvast gezellig uit, dank je wel alvast voor de mooie foto’s
PROFICIAT iedereen!!! wat een mooie organisatie!
Zalige foto's alweer :)!
Ziet er echt super tof uit . Leuk om te zien dat ze zoveel plezier hebben . 👍 top wriemel
Ziet er daar super uit - geniet ervan allemaal!
De kinderen hebben een TOPVAKANTIE . Fantastisch georganiseerd 👍👍👍👍👍
Supertoffe bende ziet het eruit! Leuke foto’s, dank je wel dat we via deze weg mogen meegenieten Dankjewel om de kinderen zo´n fijn ski-kamp te geven !
Super Jurjen
2022-03-04 01:02:01
Topdag. Weinig woorden. Vooral genoten.
Super Jurjen
2022-03-03 01:19:43
De skimonitoren kregen vandaag een dagje rust. Even weg van de kinderen. En vooral even de benen strekken en skiën op eigen niveau. Na 3 dagen ploegen in ploeg konden ze dat wel gebruiken. De jaarlijkse gewoonte is dat ik die dag samen met de resterende monitoren een sneeuwwandeling maak met heel de bende kinderen. Veel sneeuw was er niet op de wandeling, maar toch ferm deugd van gehad. Prachtig met die bevroren watervallen. Man, die kinderen hebben gestapt. Je gelooft het nooit: 3,5 uur hebben we gestapt. Eerst heel steil de berg op. Dan heel glad de watervallen over. Vervolgens heel donker de grot door. Om dan heel stil naar de plaatselijke sage te luisteren. Nadien heel snel teruggekeerd. En uiteindelijk heel lekkere en warme wriemel broodpudding te eten. Top dag!! (Oké, we hebben nadien ook nog gauw de overschot van de frietjes op gesmuld. Mmmh)
Trouwens, zalig om te zien hoe de oudste kinderen spontaan de zorg over die jongere kinderen overnemen als de skimonitoren uit de buurt zijn. De wriemel toekomst is verzekerd!
Oh ja, de kinderen waren wat druk tijdens het avond eten. Meestal de 5e avond. Daar tegenin gaan heeft volgens mij weinig zin. Dus gaan we er gewoon in mee: een beetje muziek op en lekker mee druk doen ;). Heerlijk toch!
Super Jurjen
2022-03-01 22:44:07
Mijn Frank viel vandaag dat ik de kinderen nog geen briefjes laten schrijven had. Sorry! ‘t Is hier zodanig druk en plezant dat ik er niet meer aan gedacht had. Ik liet (de kinderen die zin hadden) vandaag een briefje schrijven en zal ze morgen online zetten in het fotoboek. Vandaag alweer een heerlijke dag gehad. Die kinderen doen allemaal zo hun best waardoor alles hier super vlot gaat. Zelfs de bus in- en uitladen met ski’s en botten vliegt voorbij. Dit gecombineerd met een top team monitoren. Echt Handig!
Deze avond was er wat mis gelopen in de keuken waardoor we plots drie kwartier tijd te veel hadden tussen de soep en de patatten (de frieten eigenlijk). Drie kwartier wachten aan tafel, dat zou nu echt wel helemaal niet wriemel zijn. Dus: gauw naar de speelzaal en een mini fuifje ingericht. Super veel ambiance. Ik heb er zó deugd van dat ook die pubers helemaal mee zijn met ons wriemel-gedoe: die laten zich volledig gaan en dansen gewoon mee. Ik heb hier al ferm wat toekomstige wriemel-monitoren gespot!
Morgen rustdag. Uitslapen. Op’t gemak ontbijten en dan een mooie wandeling maken. Los door een berg. In een ferm lange tunnel waar het licht al jaren kapot is. Alweer een ervaring om nooit te vergeten.
Door Corona hebben we een jaar wriemel skikamp gemist. Voor mij mag het dit jaar gerust 2 weken duren. Hopelijk voor jullie ook oké?
Ik zette alvast terug wat foto’s (en zelfs wat filmpjes) online. Wie al langer mee gaat merkt wellicht dat de kwaliteit van de foto’s wat minder geworden is dan vroeger. Sorry! Ik profiteer er van dat elke monitor tegenwoordig foto’s neemt met z’n gsm en dus cross ik niet heel de dag meer rond met mijn telelens. Uiteindelijk willen we jullie gewoon wat laten mee genieten van de sfeer hier. En anders kom je de volgende keer gewoon mee op gezinsreis, dan kan je de foto’s zelf maken :D
Super Jurjen
2022-02-28 23:52:15
Het was de maks! Deze avond konden we kijken naar de fakkeltocht. Super mooi: de mensen van het dorp skiën in het donker met fakkels de berg af. Om de kinderen te verrassen, had ik geregeld dat onze ervaren kinderen mee mochten skiën tussen die mensen. Niet met een fakkel maar met een breeklicht. Voor ons leuk om te zien. Voor hen super leuk om te doen! Echt top. Check de foto’s.
Dit na een al even toffe dag. Allemaal ferm geskied. Zowel in Ollomont als in Crevacol. Check de foto’s.
Morgen nog meer kinderen naar Crevacol. Whoehoe!
Super Jurjen
2022-02-27 21:09:19
Skiën skiën skiën!! Heerlijk!
Geniet mee van de foto’s (ze komen pas vanavond online). Die spreken voor zich. Ferm verrast door onze beginners: amai die gaan vooruit! Heel wat beginners gingen vandaag zelfs al de pannenkoekenlift op. De maks.
Morgen nemen we enkele ervaren skiërs en hun picknick mee naar Crevacol. Daar is het nog leuker skiën (als je het al goed genoeg kan). De andere skiërs blijven in Ollomont skiën. Het voordeel voor hen hier is dat ze even kunnen sleeën als ze dat willen. En dat ze ‘s middags aan tafel een bord soep kunnen eten en even rusten. Ideaal voor wie nog heel veel energie in het skiën zelf moet steken.
Morgen avond doen we nog iets ferm bijzonders. Maar ik verklap nog niet wat!
Super Jurjen
2022-02-26 20:07:47
Heerlijk gestart! Wat een dag!
In’t kort:
- vlotte rit, vrolijke bende.
- heel snel de Remorque uitgeladen met heel wat hulp van de kinderen. (Gelukkig kennen we de plaatselijke boer hier en mogen we z’n tractor gebruiken waardoor we veel korter bij kunnen uitladen)
- lekker brood gegeten met verse soep
- Nadien ski’s gepast. Ook sneller dan voorzien. En heerlijk in de zon. Wel jammer: normaal ontdekken de kinderen dan de sneeuw en ravotten ze er heel de middag mee. Nu is er geen sneeuw op het domein. Zonde. Het werd ontdekken en ravotten zonder sneeuw.
- Nadien even gaan wandelen en wat spelen op het ijs. Genieten!
- Wriemel spaghetti en afspraken gemaakt voor de eerste ski dag morgen. Spannend
- Nadien een heel mooi moment. Ik heb al 10 jaar de gewoonte om vlak voor het slapen gaan nog een verhaaltje te vertellen. Vrije keuze voor de kinderen. Komen luisteren moet niet. Ze mogen ook beneden spelen. Bij een kamp voor 1e tot 6e leerjaar is dat altijd heel gezellig en komen daar veel kinderen op af. Bij een kamp waarbij de helft 1e tot 3e middelbaar is, had ik wat minder volk verwacht. Mij ferm mispakt: iedereen was er! Echte Wriemelbende. Het wordt een zalig kamp!!
- Intussen liggen de jongste kinderen in bed. De ouderen mochten nog even opblijven maar een groot deel besloot zelf om te gaan slapen. De rest volgt over een kwartiertje.
- foto’s volgen vanavond via de link in vorig bericht.
Super Jurjen
2022-02-26 07:40:35
Al vlot gereden! Nu in de relais. Even de benen strekken en genieten van het uitzicht. Nadien nog een dik uur de berg op, de tunnel door en een dik uur de berg terug af. Bijna dus!
Super Jurjen
2022-02-25 17:49:24
Binnenkort kan je via deze link enkele sfeerbeelden bekijken!