Wriemel kampen

zomerkampen

Wriemel kampen
Wriemel springplank

EXTRA aanbod: PAASKAMP 2023!

Voor de info over de zomerkampen ga je iets dieper moeten scrollen. We plakken immers nu even dit blok hier bovenaan. Na het succes vorig jaar, plannen we opnieuw een tuinkamp tijdens de paasvakantie. Schrijf je nu in voor het Mini- of MaxiCreaspelkamp tijdens de eerste week van de PAASVAKANTIE!

Hoe pakken we dit aan?
Tijdens de paasvakantie is het natuurlijk veel kouder dan tijdens de zomer. Toch motiveren we de kinderen om zoveel mogelijk buiten te ravotten. Gelukkig kunnen we ons opwarmen rond het kampvuur en kunnen we ook binnen in het Wriemelhuis spelen wanneer we het echt te koud krijgen of er te veel regen valt. Naargelang het weer en de leeftijd zullen we ook binnen eten en knutselen.

Ook bij dit kamp telt natuurlijk onze corona-garantie: als we het kamp alsnog niet mogen laten plaatsvinden door corona-maatregelen, krijgen jullie sowieso jullie geld terug!

Onderaan deze pagina hebben we alvast onze nieuwe flyer klaar gezet. (Bij 'downloads zonder overnachting')

Het kamp staat gepland de 1e week van de paasvakantie.

De inschrijvingen starten op zondag 30 oktober!

Tot binnenkort!

Wriemel springplank

Hoe inschrijven voor zomer 2023?

Inschrijven voor de kampen kan vanaf zondag 11 december (rond 10u00) via jouw persoonlijke pagina op onze site. Ik probeer jouw aanvraag binnen de week te verwerken en te beantwoorden. Indien er nog plaats vrij is, stuur ik jou een bevestigingsmail met opdracht tot betaling.
Het kampboekje met de nodige info (benodigdheden, uur van vertrek, aankomst, …) krijg je in april per mail doorgestuurd. We raden aan om zo spoedig mogelijk in te schrijven, onze kampen zitten immers vaak snel vol...

Belangrijk:
Avonturenkampen = MET overnachting (voor kleuters, lagere school en middelbaar)
Tuinkampen = ZONDER overnachting (kleuters en lagere school ravotten in de Wriemeltuin)

Wriemel springplank
Wriemel springplank

De prijs zomer 2023

avonturenkampen = met overnachting:
junglekamp (2e en 3e kleuterklas): 219 euro
tijgerkamp (1e tot 3e leerjaar): 254 euro
mowglikamp (3e en 4e leerjaar): 274 euro
bergbordkamp (4e leerjaar tot 2e middelbaar): 364 euro
gezinsweekend (voor gezinnen): zie flyer

tuinkampen = zonder overnachting:
MINIcreaspelkamp (1e en 2e kleuterklas): 149 euro
MAXIcreaspelkamp (3e kleuterklas tot 3e leerjaar): 149 euro
STIKkamp basisformule (4e tot 6e leerjaar): 149 euro
STIKkamp all-in formule (4e tot 6e leerjaar): 199 euro

=> Wie dit schooljaar nog geen lid is van Wriemel betaalt bovenop de inschrijvingsprijs 5 euro voor de verzekering.
=> De kinderen hoeven géén zakgeld mee te nemen.
=> Na het kamp zullen zowel de fiscale attesten als de attesten voor de mutualiteit/werkgever meegegeven worden.

Programma voor zomer 2023

avonturenkampen = met overnachting:
junglekamp (2e en 3e kleuterklas): van 11/07 tot 14/07 (di-vrij)
tijgerkamp (1e tot 3e leerjaar): van 3/07 tot 07/07 (ma-vr)
mowglikamp (3e en 4e leerjaar): 10/07 tot 14/07 (ma-vrij)
bergbordkamp (4e leerjaar tot 2e middelbaar): 17/07 tot 22/07 (ma-zat)
avonturengezinsweekend (voor gezinnen): geen weekend in 2023
BUDGETgezinsweekend (voor gezinnen): geen weekend in 2023

tuinkampen = zonder overnachting:
MINIcreaspelkamp 1 (1e en 2e kleuterklas): 14/08 tot 18/08 (ma-vr)
MINIcreaspelkamp 2 (1e en 2e kleuterklas): 21/08 tot 25/08 (ma-vr)
MAXIcreaspelkamp 1 (3e kleuterklas tot 3e leerjaar): 14/08 tot 18/08 (ma-vr)
MAXIcreaspelkamp 2 (3e kleuterklas tot 3e leerjaar): 21/08 tot 25/08 (ma-vr)
STIKkamp (4e tot 6e leerjaar): 14/08 tot 18/08 (ma-vr)


Meer info nodig? Download gauw onze flyers hier!


Avonturenkampen = MET overnachting

junglekamp

(2e en 3e kleuterklas)

junglekamp: Een avonturenkamp speciaal aangepast en ingericht op maat van kleuters. Wriemel Junglekamp staat voor een aangepast avonturenkamp waarbij we de kinderen op een sportieve & animatieve manier dichter bij de natuur brengen. Het tentenkamp bestaat uit een afwisseling van sporten op kleuterniveau & animatieve activiteiten. Het laat de kinderen eveneens op een speelse manier aandacht geven aan de prachtige omgeving die de natuur ons biedt. Daarnaast voorzien we elke dag voldoende tijd voor vrije spelmomenten waarbij de kleuters kunnen kiezen uit een aanbod van kampen bouwen, reuzegrote gezelschapsspelen, sport- en spelmaterialen ontdekken, knutseltechnieken uitproberen, ... Natuurlijk zullen we bij dit kamp ook extra aandacht besteden aan het verzorgende aspect waar kleuters heel wat nood aan hebben. Je kan alles volgen via de foto’s die dagelijks op de site geplaatst worden!

tijgerkamp & mowglikamp

(1e tot 3e leerjaar) & (3e en 4e leerjaar)

tijgerkamp & mowglikamp: Een ideale mix waarbij zowel avonturensporten als fantasiespelen aan bod komen. Het kamp bestaat uit een afwisseling van sporten als rotsklimmen, touwenparcours en boogschieten maar geeft eveneens aandacht aan groepsspelen zoals een strategisch bosspel, bekentocht, kampvuur,... Daarnaast voorzien we elke dag voldoende tijd voor vrije spelmomenten waarbij de kinderen net als tijdens het kleuterkamp kunnen kiezen uit een aanbod van kampen bouwen, reuzegrote gezelschapsspelen, sport- en spelmaterialen ontlenen, knutseltechnieken uitproberen, ... Het geheel gebeurt onder deskundige begeleiding van gediplomeerde monitoren en sportinstructoren. Verder zal het verloop van het kamp begeleid worden volgens de enthousiaste en gemoedelijke aanpak waarvoor Wriemel inmiddels gekend staat. Het tijgerkamp richten we in voor kinderen uit het 1e tot 3e leerjaar. Het mowglikamp staat open voor kinderen uit het 3e en 4e leerjaar. Voor hen wordt het kamp iets zwaarder en ruiger. Zo doen we enkele moeilijkere proeven bij het touwenparcours en voegen we ook een echte speleoactiviteit toe.

bergbordkamp

(4e leerjaar tot 2e middelbaar)

bergbordkamp: Iets nieuw bij Wriemel. Voor dit kamp trekken we naar een kampeerterrein in Oignies-en-Thiérache waar we volledig ondergedompeld worden in het 'mountainboarden'. Deze sport wisselen we af met een longboardinitiatie en een canoë-kayaktocht en combineren we natuurlijk ook met onze eigen activiteiten, spelen en monitoren. Dit kamp stellen we open voor kinderen vanaf het 4e leerjaar tot 2e middelbaar.

gezinsweekend

(voor jonge gezinnen)

gezinsweekend: Iedereen kent intussen onze Avonturenkampen voor kinderen. Bij het Gezinsweekend ligt de nadruk op het beleven van Wriemel plezier samen met jouw kinderen. De activiteiten die tijdens onze kampen voor kinderen aan bod komen, worden tijdens dit weekend hernomen. Zo kunnen jouw kinderen samen met jou nog eens alles overdoen. Anders gezegd: zo kan jij, samen met jouw kinderen, beleven wat jouw kinderen reeds beleefden op Wriemelkamp. Dit alles samen met nog een vijftal andere Wriemelgezinnen.
Specifiek voor het Avonturen-Gezinsweekend: Hierbij staan natuurlijk de avonturensporten centraal. Je kan je grenzen verleggen tijdens het touwenparcours op 22 meter hoogte. Afhankelijk van het weer varen we met de kayak de Ourthe af of kronkelen we ons doorheen een echte speleogrot.
Specifiek voor het Budget-Gezinsweekend: Dit is een aangepast gezinsweekend voor gezinnen die het liever allemaal iets minder avontuurlijk hebben. We doen het tijdens dit weekend rustig aan. Geen dure buitensporten maar goedkopere activiteiten die we ook tijdens de kampen met de kinderen plannen. We leren jou boogschieten en tactisch spelen in een bos met allerlei wegkruip-hoekjes.

Tuinkampen = ZONDER overnachting

MINI- & MAXIcreaspelkamp

(1e en 2e kleuterklas) & (3e kleuterklas tot 3e leerjaar)

MINIcreaspelkamp & MAXIcreaspelkamp: Eindelijk, een kamp waarbij je een hele week ongeremd de Wriemeltuin kan ontdekken en vooral: ravotten! Even gedaan met kleurplaten inkleuren of stickertjes kleven in een stickerboek. Bij het Creaspelkamp mag het allemaal iets uitdagender. Met hamer en vijl in de aanslag jezelf uitleven op een mooi stuk Ytong. Kunst maken met wat planken, een zaag en een boormachine. Je kan ook sculpturen maken met gips. Ben je nieuwsgierig naar wat je bijvoorbeeld met een oude barbiepop kan doen? Zelfs schilderen maken we veel spannender! Daarnaast voorzien we elke dag voldoende tijd voor vrij spel momenten waarbij de kinderen kunnen kiezen uit een aanbod van kampen bouwen, reuzegrote gezelschapsspelen, sport- en spelmaterialen ontdekken, spelen met massa’s water, ...

stikkamp

(4e tot 6e leerjaar)

STIKkamp: Een ideale mix tussen kennis maken met een eigen (of gehuurde) naaimachine en vrij spelen in de Wriemeltuin. Het kamp bestaat uit een afwisseling van technieken aanleren & inoefenen met de naaimachine en handige spulletjes zelf maken. Daarnaast voorzien we elke dag voldoende tijd voor vrij spel momenten waarbij de kinderen kunnen kiezen uit een aanbod van kampen bouwen, reuzegrote gezelschapsspelen, sport- en spelmaterialen ontdekken, spelen met massa’s water, ...

Downloads mét overnachting

Downloads zónder overnachting