Als je't voelt kriebelen,
               kom dan mee wriemelen

Hey Wriemelaar!

Inderdaad. Sinds kort zijn wij verkocht! Pas op, begrijp ons niet verkeerd. We bedoelen niet dat we Wriemel verkocht hebben en nu zitten te 'rentenieren' aan de Caraïbische zee. Integendeel. Als we beweren verkocht te zijn, willen we aangeven dat we gewonnen zijn voor de idee van eerlijke handel.

Vanuit de Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking (GROS) is vorig jaar een trekkerswerkgroep gestart met het project “Wetteren – FairTradeGemeente”. De campagne wil de bevolking dichter bij fairtrade en duurzame producten brengen. Wij zijn overtuigd van het nut van de actie en zullen ook onze Wriemel-kampen ernaar richten. Op die manier willen wij ons steentje bijdragen voor de boeren in het Zuiden.

Wat betekent dit concreet? Dat we niet alleen fairtradeproducten aan de kinderen zullen aanbieden, maar ook (spel)activiteiten zullen inrichten rond de inhoud van 'eerlijke handel' en 'duurzame landbouw'. Op die manier willen we de kinderen bij deze actie betrekken en hen bewust te leren kiezen voor eerlijke producten!

Meer info over de campagne vind je op www.fairtradegemeenten.be.